Izbornik

10 najboljih Android telefona na tržištu

 Android OS je najpopularnija platforma za mobilne telefone na svijetu, i proizvođači se trude da izbace što bolje i zanimljivije uređaje. Ovo je moja lista 10 najboljih Androida uz obrazloženje zašto su to mesto i zaslužili.

1. Samsung Galaxy S3

Samsungov Top model, nasljednik veoma popularnog Galaxy S2 modela.

 U plastičnom kućištu debljine od samo 8.6 milimetara uz težinu od od nešto više od 130 grama, Galaxy S3 posjeduje fascinantni Super AMOLED ekran sa rezolucijom od 1280×720, zadnju kameru od 8 megapiksela, Android 4.0 (update na 4.1 uskoro stiže) te četverojezgreni procesor od 1.5 GHz kao i 1gb RAM-a. Uz to, valja napomenuti prednju kameru od 2 megapiksela koja je u stanju da snima HD video i 16 ili 32 gigabajta interne memorije uz Micro SD slot (podržava kartice do 64 gigabajta). Dostupan je u više boja.

galaxy s3 najbolji android

2. HTC One X

 HTC-ov trenutni top model,  sa ekranom od 4,6 inča, četverojezgrenim procesorom, 1gb RAMA i 32 gb interne memorije bez Micro SD slota. Izrađen je iz jednog dijela polikarbonatske plastike, sa neuklonivom baterijom. Dostupan je u crnoj i beloj boji. Takođe, HTC napominje fenomenalne fotografije koje snima kamera od 8 megapiksela kao i Beats Audio podrška (u pakovanju dođu Dr.Dre slušalice premium kvaliteta).

htc one x najbolji telefon

3. Samsung Galaxy Note 2

Da li je ovo telefon ili tablet? Neki će vam reći da je oboje, ali to možda ipak zavisi od vašeg ukusa.

Nasljednik veoma uspješnog hibrida telefona i tableta još nije izašao u prodaju, ali po njegovim karakteristikama možemo zaključiti da je reč od jednom of najboljih telefona današnjice. Uz Super AMOLED ekran od 5,5 inča rezolucije 720 x 1280, novi Note 2 će imati Quad-core 1.6 GHz Cortex-A9, 2gb RAM-a kao i novi Android 4.1 Jellybean. Dolazi uz S pen olovku za kapacitivni ekran, kojom je olakšana upotreba ovoga gigantskog telefona. Što se kamera tiče, izgleda da su u pitanju identične kamere kao u Galaxy S3. Samsung predviđa odličnu prodaju novog Note-a.

galaxy note 2 telefon

4.  Samsung Galaxy Nexus

 Još jedan Samsung koji je na našoj listi je Samsung Galaxy Nexus. Pitate se zašto? Pa, predivno izgleda, ima odlične karakteristike kao i najnoviji Android 4.1 Jellybean. Galaxy Nexus je prvi telefon koji je dobio update na najnoviji Android 4.1 Jellybean.

Galaxy Nexus Android

 

5. Motorola RAZR Maxx

 Motorola je prošle godine izbacila u prodaju njen super-telefon, Motorola Droid RAZR. Verovatno se sećate prekrasnih Motorola RAZR telefona,zar ne? Motorola RAZR Droid je imala odlične karakteristike kao što su ekran od 4.3 inča i dvojezgrani procesor. Telefon je bio tanak samo 7,1 mm sa pozadinom od kevlara i Gorilla staklom ali je baterija imala veoma lošu autonomiji te je zato Motorola napravila Droid RAZR Maxx, malo veće debljine, tačnije 9 milimetara, ali sa fenomenalnom baterijom od 3300 MAh dok su ostale karakteristike više-manje ostale iste.

Motorola RAZR Maxx

6. Sony Xperia S

Iako se Sony rastao od svoga dugogodišnjeg partnera, Ericssona, nastavio je da pravi fenomenalne Xperia telefone.  Na 6. mjestu na našoj listi se našao njihov top model, Sony Xperia S. Veoma važna karakteristika ovoga telefona je kamera od 12 megapiksela sa famoznim Sonijevim Exmor R senzorom kao i 4.3 inča diplej sa Bravia Engine tehnologijom, poznatom sa Sonijevih televizora. Još valja napomenuti dvojezgrani procesor od 1,5 GHz, 1gigabajt RAM-a, prednju kameru od 1,3 megapiksela i Android 4.0. Ipak, Sony Xperia T će ubrzo nadmašiti svog prethodnika.

Sony Xperia S

7. LG Optimus 4X HD

 Možda nije popularan kao Samsung i HTC, ali je nesumnjivo da i LG zna da napravi odličan telefon. Ima 4,7 inča ekran, četverojezgreni procesor NVIDIA 3 takta 1,5 GHz kao i 8 megapiksela kameru. Optimus 4X HD ima predivan dizajn i dostupan je u crnoj i beloj boji.

LG Optimus 4X HD

8. Huawei Ascend P1

 Huawei je kineski proizvođač poznat po svojim telekomunikacijskim uređajima i jeftinim Android telefonima ali u poslednje vreme i on je počeo da pravi vrhunske modele a Ascend P1 je pravi primer za to.  Ima 4,3 inča ekran, kameru od 8 megapiksela, dvojezgreni procesor od 1,5 GHz i dorađeni Android 4.0.

Huawei Ascend P1

9. Motorola RAZR i

 Motorolin telefon koji je nedavno predstavljen i još nije izašao u prodaju, ali se odmah po predstavljanju moglo pretpostaviti da je odličan telefon. Motorola RAZR i je prvi telefon sa Intel procesorom, i te ne bilo kakvim, već Intel Atom procesorom do 2.0 GHz! Nadalje, možemo očekivati edge-to-edge displej kao i fenomenalan kvalitet izrade. Nema sumnje da će biti apsolutni hit kada izađe u prodaju.

Motorola RAZR i

10. Kyocera Rise

 Zadnji telefon na listi nije high-end model ali svakako zaslužuje pažnju. Najveća prednost ovoga modela jeste puna QWERTY tastatura koja je nekima mnogo važnija od ultra brzog procesora i velikog ekrana i zato, ako puno kuckate i šaljete poruke i mejlove, onda je Kyocera Rise pravi izbor!

Kyocera Rise

 

Ovo je moja lista najboljih Android telefona, a šta vi mislite? Koji je po vama najbolji Android telefon današnjice?

 

Priredio datuma .

Pomozite Android-Telefoni.com!
Samo uz Vašu podršku možemo da nastavimo sa radom!